Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 6/4/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Την ίδια ημερομηνία, αποφάσισε 24ωρη απεργία και η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε., οπότε η Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 αποκτά τα χαρακτηριστικά Γενικής Απεργίας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2022, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή της (διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://adedy.gr/24vrhgenikiapergia642022/) καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«… Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους….

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων….

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες….

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.      Οικονομικά:

        ·      Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

        ·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

        ·         Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

        ·         Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

        ·         Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

        ·         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2.    Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3.   Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4.   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5.     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.»

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

                                                Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

 

                                            Διονύσιος Λιναρδάτος               Μαρία Γρηγορίου