Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 7-10-2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια ημέρα στο Εφετείο της Αθήνας (ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής).

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων 

Ανεξάρτητων Αρχών

 

 

       Ο Πρόεδρος                         Η Γενική Γραμματέας

 

Διονύσιος Λιναρδάτος                   Μαρία Γρηγορίου

 

 

 

Νέο Μέλος στην Ομοσπονδία ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη

Καλωσορίζουμε στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη έγινε το 13ο Μέλος της Ομοσπονδίας, κατόπιν της αποδοχής της αίτησής του για εγγραφή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 22-7-2020. Πλέον όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι των εργαζομένων στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές αποτελούν μέλη της Ομοσπονδίας.

Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 8/7/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Συγκεντρώσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κοραή και την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ώρα 19:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η σχετική Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (https://adedy.gr/apofasigs372020/) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«… Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

 • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
 • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση τον «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
 • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
 • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
 • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης....

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.….

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Ύστερα από τα παραπάνω το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή….»

 

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΑΑ

         Ο Πρόεδρος                         Η Γενική Γραμματέας

Διονύσιος Λιναρδάτος                   Μαρία Γρηγορίου

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18/2/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έχει προγραμματισθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. H Απεργιακή Συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στον Πεζόδρομο Κοραή (στην έξοδο του Μετρό – Στάση Πανεπιστήμιο).

Η σχετική Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (https://adedy.gr/24wriapergia822020/) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«… με τον Νέο Νόμο:

 • Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
 • Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
 • Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.
 • Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.
 • Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.
 • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.
 • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).

…..

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.      Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

2.      Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

3.      Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

4.      Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.»

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας 

  

Διονύσιος Λιναρδάτος               Μαρία Γρηγορίου        

 

 

Στήριξη Απεργιακής Κινητοποίησης ΣΥΠΕΕΕΠ στις 11-12/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΕΕΠ θα πραγματοποιήσουν τετράωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, από ώρα 10:00 έως 14:00, με αίτημα την άμεση επίλυση των ακόλουθων ζητημάτων που χρόνια διεκδικούν:

Ø  Την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατ΄ αναλογία εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 93 του ν. 4622/2019 περί Επιτελικού Κράτους (Α 133) για το ελεγκτικό προσωπικό που διορίζεται, προσλαμβάνεται, μετατάσσεται, αποσπάται ή μεταφέρεται στην Ε.Ε.Ε.Π..

Ø  Την ολοκλήρωση των εκκρεμών διαδικασιών μετάταξης.

Ø  Την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας κατά παρέκκλιση αποσπάσεων για την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών της Αρχής.

Ø  Τη θέσπιση κανονιστικής διάταξης για την επέκταση της καταβολής της προσωπικής διαφοράς στο προσωπικό που υπηρετεί με οποιονδήποτε τρόπο στην Ε.Ε.Ε.Π., κατ΄ αναλογία των αντίστοιχων διατάξεων για το προσωπικό που υπηρετεί, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, σε φορείς ή Ανεξάρτητες Αρχές υπό την εποπτεία του Υπουργού Οικονομικών.

Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΕΕΠ είναι και δικά μας αιτήματα και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία της Αρχής και στην εξασφάλιση της συνταγματικής επιταγής της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων που είναι μέλη της, να ενισχύσουν την κινητοποίηση με την παρουσία τους στην έδρα της ΕΕΕΠ την Τετάρτη 11/12/2019 στις 10:00 το πρωί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΑΑ

Περισσότερα Άρθρα...